UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

Cătălin Corodescu și tandemul Feștilă se impun la etapa de maraton Vilnius

Crescători din mai multe județe din Moldova au participat în urmă cu aproximativ două săptămâni la o nouă etapă de maraton. Lansarea porumbeilor a avut loc pe 24 iunie, din Vilnius (Lituania), iar primul loc pe lansare a fost câștigat de Cătălin Corodescu din Roman. La crescători s-a impus din nou tandemul Feștilă Ioan și Cătălin, crescători aflați deja la mai multe rezultate foarte bune în acest sezon.

Din nou, 189 de columbofili din județele Botoșani, Neamț, Iași și Suceava și-au unit forțele pentru a organiza etapa de maraton Vilnius, la care au angajat 3.409 porumbei. Cum deja ne-am obișnuit, porumbeii au fost lansați foarte devreme, la ora 05:00. Acest lucru a ajutat ca primele sosiri să fie anunțate la puțin după zece ore de zbor.

Cătălin Corodescu, locul 1 pe lansare cu masculul 0010508/2017
Tânărul crescător Cătălin Corodescu din Roman a participat la etapa de maraton Vilnius cu 14 porumbei, în marea majoritate destul de tineri. De altfel, el nu a început sezonul decât cu 18 porumbei, pe care i-a concurat încă de la prima etapă la natural. Deși concurează cu porumbei puțini, Cătălin Corodescu este un împătimit al zborurilor de maraton și maraton extrem, participând inclusiv cu yarlingii la etape de peste 1000 de km. „Toți porumbeii pe care îi dețin provin de la Ioan și Cătălin Feștilă și de la Daniel Măgirescu, cărora le și mulțumesc pe această cale. Masculul de pe primul loc este un pui cumpărat de la familia Feștilă. Anul trecut a concurat la văduvie, zburând destul de bine. A fost angajat la patru etape de maraton, îndeplinind norma la maraton extrem. Programul porumbeilor se mulează după programul meu. În principal, le fac două sau trei antrenamente în ultima săptămână dinaintea îmbarcării, de la aproximativ 50-70 de km. Folosesc un amestec de hrană de concurs fără mazăre, tot de la familia Feștilă, și în ultimele trei sau patru zile adaug niște mâncare pentru maraton. Ca produse folosesc un electrolit, aminoacizi, Sedochol și proteină. Masculul câștigător va participa alături de ceilalți zburători ai mei la etapa de Madona, pentru că sunt înscris și în clubul Best Pigeons. Sper că voi face și acolo o figură frumoasă”, ne-a transmis Cătălin. Ceea ce mai merită amintit în acest material despre crescătorul nostru este un amănunt foarte interesant. Cătălin este unul dintre foarte puținii crescători care nu țin porumbei de matcă. El reproduce decât din porumbei din lotul de zbor în jur de 20 de pui, pe care îi concurează foarte puternic și pe care îi selectează foarte dur. „Deocamdată nu țin porumbei de matcă. Prefer să am porumbei puțini, bine îngrijiți și foarte selectați. Peste iarnă nu rămân decât cei care merită. Nici timpul nu îmi permite să stau foarte mult la ei, de aceea prefer să țin porumbei puțini și de calitate, pe care să îi îngrijesc foarte bine”, a cocluzionat Cătălin Corodescu.

Ioan și Cătălin Feștilă câștigă din nou primul loc la crescători
Un alt rezultat de vârf reușit de tandemul Ioan și Cătălin Feștilă din Neamț este locul 1 la crescători la etapa Vilnius, într-un clasament din care au mai făcut parte și alți 188 de crescători. Cei doi au angajat un lot de 21 de porumbei concurați la văduvie, ca de obicei, care au reușit să se descurce foarte bine. Din cei 21 au clasat nu mai puțin de 15, primii doi sosiți fiind din echipă. Este vorba de două femele mature, 9004714/2017 și 3005027, care s-au clasat pe locurile 27 și 40 pe lansare. A fost suficient pentru ca tandemul format din cei doi crescători din Neamț, tată și fiu, să își treacă în palmares un nou loc întâi câștigat la o etapă de maraton.