UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA – HOTARARE din data de 13.09.2019

deffeat

FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI
Str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, Bucuresti
COMISIA NATIONALA DE DISCIPLINA
HOTARARE
din data de 13.09.2019

Badea Dorel – Presedinte; Nastase Ilie – membru; Vaida Andrei – membru -secretar; Burca Ioan – membru.

Comisia Nationala de Disciplina a Federatiei Nationala A Crescatorilor de Porumbei s-a intrunit, cu respectarea dispozitilor art. 15 din Statutul Federatiei Nationale A Crescatorilor de Porumbei din Romania, in data de 13.09.2019, la ora 10:00, la sediul F.N.C.P.R. din Bucuresti, str. Fagaras, nr. 14, Sector 1, Bucuresti, pentru ca in temeiul art. 16 din Statut sa solutioneze urmatoarele:
1. Reclamatia membrului Clubului columbofil Corabia Olt impotriva membrului columbofil Miron Leonida.
2. Sesizarea formulata de Bogdan Sorin in calitate de membru columbofil in cadrul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Gorj si presedinte al Comisiei de Disciplina privitoare la numeroase cazuri de furt in cadrul Centrului Turceni.
3. Reclamatia depusa de Dl. Cosma Alexandru
4. Reclamatia depusa de Dl. Ifrim Liviu Ioan

La sedinta din data de 13.09.2019, a participat si doamna avocat Paul Raluca Lucia, avocat in Baroul Dolj, cu respectarea dispozitiilor art. 15 teza finala din Statutul F.N.C.P.R.
In vederea respectarii dispozitiilor atr. 29 din Statul F.N.C.P.R., pentru a analiza sesizarea de la punctul 1, la sediul F.N.C.P.R., au fost prezente partile implicate, respectiv: Bihoarta Florin, Vasile Marius, Parvulescu Catalin, Dragota Claudiu si Gengiu Cristian, toti in calitate de membrii columbofili in cadrul Asociatiei de porumbei Gorj. De asemenea, la sediul F.N.C.P.R. au fost prezenti si martorii Oproiu Ion, Cristian Petre
In vederea solutionarii reclamatiilor privitoare la situatiile tensionate existente intre membrii Asociatiei Columbofile Gorj si cu precadere dintre membrii columbofili ai Centrului Turceni, au fost audiati Bogdan Sorin, Birhoata Florin, Dragota Matei Claudiu, Pirvulescu Catalin, Vasile Marius si Gengiu Marin si martorii Oproiu Ion, Cristian Petre.

Din declaratiile acestora a reiesit fara tagada ca exista o situatie tensionata inintre membrii columbofili ai Asociatiei Crascatorilor de Porumbei Gorj, datorata comportamentului necorespunzator al Presedintelui Comisiei de disciplina al Asociatiei, Domnul Bogdan Sorin
De asemenea, din declaratiile persoanelor audiate reiese ca ultimele alegeri in cadrul Asociatiei Crescatorilor de Porumbei Gorj au fost facute fara respecarea Statutului Asociatiei.
Totodata se confirma ca la Clubul Turceni nu s-au respectat conditiile de imbarcare a porumbeilor pentru concursurile de pui din anul 2019, incalcandu-se grav R.N.C – ul cat si Statutul Asociatiei Columbofile Gorj, si inclacarile grave adusa de Tehnicul Sportiv Judetului.

Analizand aspectele ce fac obiectul sesizariilor FNCPR Comisia Nationala de Disciplina, dupa audierea partilor implicate, a martorilor si analizarii probei cu inscrisuri in unanimitate hotaraste conform art. 15 alin. 3 din Statutul F.N.C.P.R., raportat la art. 16 din acelasi Statut:

1. In urma reclamatiei formulata de Ciocoiu Florin, membru columbofil – al clubului Corabia Olt, s-a hotarat ca in termen de 5 zile de la data publicarii Hotararii F.N.C.P.R. membrul columbofil Miron Leonida al Asociatiei Columbofile Vrancea sa inapoieze porumbelul proprietarului Ciocoiu Florin, in caz contrar se va aplica sanctiunea prevazuta in art. 29, pct.10, lit. B din Statut, respectiv suspendarea pe termen de 5 ani din viata sportiva.
2. In ceea ce priveste problememele existente in cadrul Asociatiei Columbofile Gorj, s-a hotarat:
– avand in vedere ca in cadul Asociatiei si si Statutul Asociatiei nu s-au facut modificarile legale, respectiv nu s-a facut modificarea prin hotarare judecatoreasca cu privitare la membrii care conduc aceasta Asociatie, iar ultimele alegeri au fost organizate fara respecatrea Statutului se impune organizarea unor noi alegeri la nivelui Asociatiei Columbofile Gorj, si modificarea Statutului Asociatiei.
– Membrului columbofil Birhoata Florin i se vor anula rezultatele concursului din anul 2019, avand in vedere confirmarea acuzatiilor ce i s-au adus in legatura cu nerespectarea conditiilor de participare la concursuri in anul 2019.
– In ceea ce privesre Centru Turceni, avand in vedere ca a fost confirmata nerespectarea de catre tehnicul sportiv al jud. Gorj, Gengiu Cristian, a R.N.S. s-a hotarat suspendarea pe o perioada de 4 ani din functie si interzicerea ocuparii unei functii de conducere in cadrul Asociatiei Columbofile Gorj.
– Membrilor columbofili Dinca Daniel si Hera Sofronie, datorita incalcarilor grave ale R.N.S. sunt sanctionati cu anularea tuturor rezultatlor obtinute in anul 2019 si pe o perioada de 2 ani le este interzis a mai participa la Campionat, conform dispozitiilor art. 28, lit d din Statut.
– in urma reclamatiilor formulate de nenumarati membrii columbofili ai Asociatiei Columbofile Gorj si confirmate prin administrarea probelor, impotriva membrului columbofil Bogdan Sorin, s-a decis sanctionara acestuia prin interdicita de a mai ocupa orice functie de conducere pe o perioada de 4 ani in cadrul Asociatiei Columbofile Gorj, conform dispozitiilor art. 28 lit. b din Statut.

3. Analizand aspectele ce fac obiectul ultimei sesizarii F.N.C.P.R. – Comisia Nationala de Disciplina, avand in vedere dispozitiile Statutului F.N.C.P.R, in unanimitate hotaraste declinarea spre solutionare a plangerii formulate de membrul columbofil al Asociatiei Columbofile a Jud. Alba Cosma Alexandru , intrucat nu este de competenta de solutionare a Comisiei Nationala de Disciplina F.N.C.P.R., aceasta va fi trimisa catre C.N.S.

4. In ceea ce priveste plangerea membrului columbofil Ifrim Liviu Ioan, aceasta se va discuta in urmatoarea sedinta a C.N.D., avand in vedere data depunerii acesteia si pentru respecatrea termenului legal referitor la convocari.

Badea Dorel – Presedinte Comisia de Disciplina a F.N.C.P.R.