UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

COMUNICAT AL COMISIEI NATIONALE COLUMBOFILE

deffeat

1. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Chindris Grigore-membru al AC Suceava, ca solicitarea sa referitoare la reintroducerea in clasamente la etapele la care a acesta a desigilat online după data și ora stabilită de asociație, se respinge având în vedere prevederile art. 88 alin. 1 si 3 din Normele Metodologice de Aplicare a R.N.C .
„Art.88. Posesorii de sisteme LIVE vor face desigilarea de acasă, cu ajutorul sistemelor care permit acest lucru, înainte de data și ora stabilită de fiecare Club/centru la concursurile de viteză și demifond și la ora și data stabilită de fiecare filială/asociație la concursurile de fond și maraton, dar nu mai târziu de data și ora stabilită de asociația organizatoare. Atât cei care sunt prezenți fizic, cât și cei care desigilează on-line, vor aparea în procesul verbal de descărcare a datelor (on-line).
Crescatorilor care nu respecta dispozitiile alin. 1 și 2 al prezentului articol, li se anuleaza concursul respectiv.”

2. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Radu Victor Florin-președinte al Clubului Columbofil Radu V. Ion Rapid din cadrul Asociației Crescătorilor de Porumbei București, că pînă duminica 23.10.2022 vor putea fi încărcate in PNC – fisele lipsă care se găsesc la responsabilul tehnic al clubului-Lakatos Daniel.
Desemenea Comisia Nationala Columbofila pune în vedere Asociației Crescătorilor de Porumbei București, să depună toate diligențele necesare pentru a se asigura de faptul că dl Lakatos Daniel nu va mai ocupa funcția de responsabil tehnic in cadrul vreunui club, iar persoanele care ocupa în viitor funcția de responsabil tehnic al unui club sau al asociației vor fi obligatoriu membrii columbofili.

3. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Lazar Nicolae-membru al AC Neamt, ca solicitarea sa referitoare la reintroducerea porumbeilor in clasamentele etapelor Madona și Seta, unde acesta a desigilat online după data și ora stabilită de asociație, se respinge având în vedere prevederile art. 88 alin. 1 si 3 din Normele Metodologice de Aplicare a R.N.C .
„Art.88. Posesorii de sisteme LIVE vor face desigilarea de acasă, cu ajutorul sistemelor care permit acest lucru, înainte de data și ora stabilită de fiecare Club/centru la concursurile de viteză și demifond și la ora și data stabilită de fiecare filială/asociație la concursurile de fond și maraton, dar nu mai târziu de data și ora stabilită de asociația organizatoare. Atât cei care sunt prezenți fizic, cât și cei care desigilează on-line, vor aparea în procesul verbal de descărcare a datelor (on-line).
Crescatorilor care nu respecta dispozitiile alin. 1 și 2 al prezentului articol, li se anuleaza concursul respectiv.”

4. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Chiper Victor Robert membru al AC Timiș, ca solicitarea sa referitoare la reintroducerea in clasamentul etapei de fond Tabor din data de 3.07.2022 se respinge, ca neîntemeiată avănd în vedere motivele invocate în cuprinsul cererii, și care nu au acoperire in R.N.C sau în Normele sale Metodologice.

5. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Panțoc Marian Denis, membru al AC Iași, faptul că solicitarea sa referitoare la introducerea in clasament a crescătorului Marin Ionuț la etapa de maraton Kaunas National se respinge.
Fisele de desigilare pot fi incărcate in P.N.C in termenul prevăzut la fiecare concurs în parte și ulterior după expirarea teremenului respectiv nu mai pot fi încărcate alte fise (fise de imbarcare, de desigilare sau fise cu stikere).

6. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostința d-lui Catrinescu Gabriel membru columbofi in cadrul Asociației Columbofile Valcea, că solicitarea sa referitoare la introducerea porumbeilor in clasamentul etapei Trebic din data de 16.07.2022 se aprobă, având în vedere motivele prezentate în cuprinsul cererii.

7. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostința d-lui Cernitu Bogdan membru columbofi in tandemul Martescu Marius & Bogdan Cernitu, din cadrul Asociației Columbofile Dolj, faptul că solicitarea sa privind introducerea în clasament a porumbelului cu seria 59429 /2019 se respinge .
Fisele cu stikere pot fi incărcate in P.N.C in termenul prevăzut la fiecare concurs în parte și ulterior după expirarea teremenului respectiv nu mai pot fi încărcate alte fise (fise de imbarcare, de desigilare sau fise cu stikere).

8. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Alamurean Ilie, membru al AC Timiș, faptul că solicitarea sa referitoare la introducerea in clasament Clubului Gold a porumbelului cu seria 2017615/2021 se respinge, având în vedere faptul că anunțul acestuia a fost eronat, acesta neîndeplinind condițiile prevăzute de Normele Metodologice de Aplicare a R.N.C

9. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta d-lui Tutuianu Laurentiu membru al AC Braila, faptul că situația prezentată de acesta in cuprinsul cererii sale este anterioară omologarii concursurilor columbofile cu maturii in sezonul 2022.
Printscreen-urile anexate cererii nu sunt de pe clasamentele oficiale publicat pe site-ul federației si nu pot fi luate in considerare in stabilirea unei situații de fapt.

10. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta AC Constanța faptul că solicitarea sa excede atributiilor CNC, aceasta fiind luată in discuție și soluționată in cadrul Conferinței Nationale a U.F.C.R care a avut loc in data de 08.10.2022 la București.

11. Prin prezentul comunicat, Comisia Nationala Columbofila aduce la cunostinta AC Mehedinți faptul că cererea trimisă de președintele acesteia-dl Mitroi Cătălin se respinge având in vedere ca cele solicitate in cuprinsul acesteia nu respecta prevederile R.N.C si ale Normelor Metodologice de Aplicare a R.N.C
Prezentele decizii au fost adoptate de CNC, cu votul majoritatii membrilor comisiei.

Data: 18-10-2022

PRESEDINTE CNC
FLORIN GATEJESCU