UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

Teodor Dumitriu – „Porumbelul își alege singur categoria“ (II)

Teodor Dumitriu este unul dintre crescătorii cu multă experiență ai județului Neamț. Pasionat de porumbei încă din copilărie, a debutat în columbofilie în anul 1996, bazându-se pe zburători care proveneau de la cunoscutul Florin Petrache, cu care are și o legătură de familie. În anul 2012 a schimbat locația crescătoriei, iar în anul 2018, după mai multe achiziții de porumbei aduși din Belgia, a obținut primele rezultate bune, nu doar la nivel județean, dar și provincial și chiar național. Sezonul de glorie a venit în 2020, când a devenit campion național la As Național Tineret.
În interviul acordat echipei columba.ro, pe care-l vom publica în două părți, Teodor Dumitriu ne-a vorbit pe larg despre pasiunea sa, despre cum își pregătește zburătorii, metodele pe care le folosește, dar și de ce spune că porumbeii sunt cei care își aleg categoria la care concurează.