UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

Armando, cel mai scump porumbel din istoria columbofilei europene!

Cu numai câteva ore în urmă s-a încheiat licitația pentru unul dintre cei mai buni porumbei de fond din lume, licitație care a dus la stabilirea unui nou record în ceea ce privește suma pentru care a fost vândut vreodată un porumbel. Armando, porumbelul fantastic al columbofilului belgian Joel Verschoot, a fost vândut pentru fabuloasa sumă de 1.252.000 Euro în cadrul licitației organizate de către PIPA. Incredibila sumă la care s-a ajuns pentru achiziționarea acestui porumbel este direct proporțională cu rezultatele obținute de către Armando, rezultate care au făcut ca acest porumbel să fie desemnat drept cel mai bun porumbel de fond din întreaga istorie columbofilă a Belgiei: locul 1 Național Fond Maturi KBDB 2018, locul 1 în lotul olimpic al Belgiei „long distance“ Poznan 2018, 1 Național Angouleme 2018, 2 Național Limoges II 2017 etc. Rezultatele sale obținute în sezonul trecut nu fac decât să confirme calitatea demonstrată de Armando cu un sezon înainte (2017) sezon în care a ocupat locul 3 Național Fond Maturi KBDB.
Noul record financiar stabilit de către Joel Verschoot prin vânzarea lui Armando vine la numai un an după ce Mr. Fantastic, 1 Național Fond Maturi KBDB 2017, porumbel ce a aparținut columbofilului român stabilit în Belgia Daniel Bucaciuc, a fost vândut pentru ceea ce a fost până azi cea mai mare sumă acordată până în acel moment pentru un singur porumbel: 550.000 E.
Privind puțin și mai înapoi, Bolt, locul 1 Național Viteză Yarling KBDB 2012 al legendei columbofile Leo Heremans a fost vândut în anul 2013 unui om de afaceri chinez pentru suma de 310.000 E, stabilind un record despre care se credea că va fi aproape imposibil sau măcar foarte greu de doborât.
În urma unei simple comparații pe care o putem face între cele două sume plătite pe cei doi super-porumbei putem face o analiză a dezvoltării financiare uriașe pe care a cunoscut-o în ultimii ani columbofilia din patria mamă a porumbelului voiajor. În același timp, putem observa nivelul la care a ajuns sportul columbofil din Vest și sumele colosale care se oferă pentru cei mai buni porumbei din Belgia și Olanda. Dacă până de curând sutele de mii de euro oferite pentru un porumbel păreau de domeniul fantasticului, ce putem spune acum, când prețul unui singur porumbel a trecut de pragul de un milion de euro? Sau mai mult de atât, la ce preț vor ajunge porumbeii campioni din Vest peste câțiva ani în noua „industrie” care începe să devină columbofilia?