UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA a devenit, incepand cu data de 09-08-2016, titulara pe o perioada nedeterminata a marcilor inregistrate “ CRESCATORUL ANULUI”, “ COLUMBOFILUL ANULUI” si “ PORUMBELUL ANULUI”.

Mentionam ca FEDERATIA NATIONALA A CRESCATORILOR DE PORUMBEI DIN ROMANIA este proprietarul ( titularul) de drept al marcilor “ CRESCATORUL ANULUI”, “ COLUMBOFILUL ANULUI” si “ PORUMBELUL ANULUI”, in urma inscrierii acestor denumiri la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci (OSIM). Marcile in cauza au fost inregistrate sub numerele de depozit M 2016 05537, M 2016 05538 si M 2016 05539 de catre OSIM si au fost publicate spre deplina opozabilitate in Buletinul Oficial de Proprietate Industriala.

Astfel, invederam entitatilor columbofile din Romania faptul ca orice eventuala folosire a acestor denumiri fara acordul expres al FNCPR reprezinta o incalcare a legislatiei romanesti in vigoare.

Avand in vedere extrasul din Registrul online al marcilor inregistrate, anexat la prezentul comunicat oficial al FNCPR, invederam tuturor entitatilor columbofile din Romania continutul legal al art. 36 din Legea 84/1998 republicata, in conformitate cu care “titularul marcii poate cere instantei judecatoresti competente sa interzica tertilor sa foloseasca in activitatea lor comerciala, fara consimtamantul titularului un semn pentru care, datorită faptului că este identic sau asemănător cu o marcă şi din cauză că produsele sau serviciile cărora li se aplică marca sunt identice sau similare, există un risc de confuzie în percepţia publicului, incluzând riscul de asociere între semn şi marcă”.

In egala masura, o eventuala solicitare de incetare a utilizarii acestor sintagme de catre alte entitati columbofile se fundamenteaza si pe dispozitiile art. 5 din Legea 11/1991 privind concurenta ,conform carora continuarea utilizarii acestor denumiri dupa luarea la cunostinta referitor la caracterul lor de marci inregistrate, constituie un caz de concurenta neloiala, sanctionabil de catre lege.

Aceste demersuri intreprinse de catre Consiliul Director al FNCPR continua proiectul inceput in anul 2013 prin care federatia a demarat si sustinut dezvoltarea valorica reala a Campionatului National Columbofil al Romaniei, aflat la acest moment in elita europeana columbofila.

Conferirea caracterului de unicitate si potejarea legala a titlurilor acordate de catre FNCPR columbofililor romani sunt etape importante in construirea unui brand columbofil european de prestigiu.

 

PRESEDINTE FNCPR
Ing. Marius Florin Tunduc