UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969 UNIUNEA NAȚIONALĂ A COLUMBOFILILOR DIN ROMÂNIA - MEMBRĂ FCI DIN 1969

Ionuț Cîrciumaru, un tânăr columbofil cu „pedigree“ de campion

În partea de Sud a județului Dolj, în orașul făcut celebru de marele Amza Pellea, respectiv Băilești, îl regăsim pe Ionuț Cîrciumaru, un tânăr crescător care are însă în spate o lungă carieră în cursele cu porumbeii. Provenind dintr-o familie îndrăgostită de columbofilie, Ionuț a început să concureze în anul 2007, fiind atras în special de categoriile de la 100 la 900 de kilometri, concursuri de la care porumbeii se întorc mai mereu chiar în ziua lansării. De-a lungul anilor a obținut numeroase trofee la nivel județean și provincial, urcând, totodată, și de mai multe ori pe podiumul național la categorii precum As Național, Fond sau General Tineret. Deține 20 de perechi la matcă, majoritatea provenind de la unchiul său Adrian Cîrciumaru, un crescător cu o carieră impresionantă, deținător a zeci de trofee naționale, ai cărui porumbei au reprezentat România la mai multe olimpiade internaționale. Reproduce anual aproximativ 80 de porumbei, pe care-i zboară în concursurile organizate de filială, angajând toți puii până la etapa de Fond. Cei care reușesc să treacă cu brio acest test sunt păstrați pentru sezonul următor. Dacă puii sunt zburați la natural, la maturi preferă metoda văduviei, de la prima etapă la ultima, considerând că porumbeii se antrenează și se recuperează foarte bine și, în plus, nu necesită atât de multe antrenamente cu mașina personală.  
În interviul acordat echipei columba.ro puteți descoperi mai multe despre crescătoria sa, dar mai ales despre zburătorii care îl ajută an după an să rămână în topul crescătorilor din județul Dolj și Provincia Oltenia.